Bedrijfshuisvesting nieuws

Kansrijke toekomst voor Westlandse Druif

Op 16 augustus is de laatste handtekening gezet op het koopcontract en kan gestart worden met het invullen van de nieuwe toekomstplannen van het voormalige Themapark De Westlandse Druif in Monster. In de Westlandse Stichting the Vineyard hebben John van Antwerpen en zijn mede-initiatiefnemers de handen ineen geslagen en wordt nieuw, maatschappelijk leven geblazen in het voortzetten van die belangrijke sleutelfunctie.

Op de plek van het voormalige themapark wil Stichting the Vineyard invulling geven aan de steeds groter wordende behoefte aan rust, ontmoeting en zingeving. Ook wordt gekeken hoe de zeven druivenserres kunnen blijven en de druiventeelt traditioneel kan worden voortgezet. De nieuwe eigenaar van het complex heeft aangegeven een plek te willen creëren waar het fijn is om samen te zijn. Deze visie is vertaald naar vier bouwstenen, namelijk samen eten, samen groeien, samen spelen en samen werken.

Toekomstbestendig plan
Na de aankondiging van sluiting van het themapark in november 2019, heeft Stichting Vastgoed de Westlandse Druif zich, na goed overleg met de gemeente Westland, ingespannen om een geschikte koper te vinden voor de druiventuin. ‘Met de verkoop van het vastgoed aan de Westlandse Stichting the Vineyard hebben we het vertrouwen dat de maatschappelijke functie van het complex behouden blijft,’ aldus Corine Vreugdenhil, voorzitter van de verkopende stichting.

Tot bloei
Met trots worden de sleutels op 1 oktober overgedragen aan John van Antwerpen. Er wordt door de kopers nu intensief gewerkt aan een plan met concrete invulling van bovengenoemde bouwstenen.’

Wij danken Stichting Vastgoed de Westlandse Druif als opdrachtgever voor het vertrouwen in Batenburg Bedrijfshuisvesting en wij wensen Stichting de Vineyard veel succes met de plannen voor deze locatie!

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email