Bedrijfshuisvesting nieuws

Ongekend grote interesse in bedrijfshuisvesting

Ruim een jaar na de eerste coronauitbraak is de interesse in commercieel vastgoed nog steeds ongekend groot. Wel fluctueert het aantal contactaanvragen voor makelaars. Het lijkt erop dat partijen zich nu oriënteren en de markt afwachten, zodat zij na crisis stappen kunnen zetten. Opvallend is het bijzonder lage aanbod aan bedrijfshuisvesting.

Lees meer

Kantoorgebouw Paulina geeft een gezicht aan Honderdland

Wie op kruispunt Westerlee richting Businesspark Honderdland kijkt, ziet volop ontwikkelingen op het strategisch gelegen bedrijfsterrein in Maasdijk. Op een onbebouwde vlakte, door een waterpartij gescheiden van de Twee Pleinenweg (de N220), zal dit jaar een uniek project verrijzen; Paulina. Het energieneutrale kantoor zal gesitueerd worden op een eiland en Honderdland een gezicht geven.

Lees meer

IT-bedrijf Linkthings bundelt krachten in Poeldijk

In vijf jaar tijd groeide het Westlandse IT-bedrijf Linkthings uit tot een grote speler op hun vakgebied. Sinds kort maakt het bedrijf de ‘complexe wereld van data en internet of things voor iedereen toegankelijk’ vanuit een prachtig kantoor op ABC Westland in Poeldijk.

Lees meer

BLOG: Een waarborgsom met btw bij huren/verhuur; hoe zit dat?

‘’Hoe zit het met de waarborgsom?’’ Het is een vraag die we regelmatig te horen krijgen als we een huurovereenkomst bespreken met de verhuurder en huurder. En: “Moet hier nu wel of geen btw over worden berekend?” Bij het sluiten van een huurovereenkomst voor een bedrijfsobject wordt vaak een waarborgsom gevraagd. Dat bedrag dient als zekerheid voor het nakomen van de verplichtingen door de huurder. In de praktijk worden hier nog veel fouten mee gemaakt. Er zijn een aantal zaken die we in deze blogpost willen ophelderen met behulp van een voorbeeld.

Lees meer

Advertentie: Rotterdam Drechtsteden Bedrijfshuisvesting

GW Batenburg Bedrijfshuisvesting heeft in de tweede editie van 2020 een advertentie en advertorial geplaatst in de uitgave van ‘Rotterdam Drechtsteden Bedrijfshuisvesting’. Dit is een editie welke een oplage heeft van 18.700 exemplaren en heeft een verspreiding bij alle bedrijven in de regio Rotterdam Drechtsteden. Dit is het gebied ten zuidoosten van Rotterdam en vormt de schakel tussen Rotterdam en Breda.

Lees meer

VERHUURD: Boswoning 3, Honselersdijk

Begin deze maand is de huurovereenkomst getekend voor de kantoorruimte gelegen aan de Boswoning 3 te Honselersdijk. Het betreft hier een nieuwbouw ontwikkeling op bedrijventerrein Elsenbosch. Op het terrein zijn diverse nieuwbouwprojecten in ontwikkeling, waaronder de nieuwe locatie van Biersteker gevel- en bouwtechniek, een tankstation, restaurant Subway, Starbucks en een fastfoodrestaurant.

Lees meer
Rendement halen door investeren in vastgoed

BLOG: Investeren in vastgoed, waar moet u op letten?

Er wordt veel gesproken en geschreven over investeren in vastgoed. Het is interessant en kan lucratief zijn. We zien daarom dat steeds meer opdrachtgevers hun geld willen beleggen in ‘stenen’. Maar, wat is de beste manier om dit aan te pakken? Hoe vergroot u het rendement én wat maakt beleggen in vastgoed zo interessant? Wij hebben daarom een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen als u overweegt te investeren in vastgoed en hier antwoord op gegeven.

Lees meer

VERHUURD: ABC Westland 111 – 113, Poeldijk

Deze week is de huurovereenkomst getekend inzake de kantoorruimte gelegen aan ABC Westland 111-113 te Poeldijk. Het betreft een representatieve kantoorruimte van ca. 100 m2 in kantorencomplex “Westlandse Poort” op bedrijventerrein ABC Westland. De nieuwe huurder is LinkThings!

Lees meer