Bedrijfshuisvesting nieuws

BLOG: UBO-register verplicht voor ondernemers

De wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (hierna: ”Wwft”) verplicht bedrijfsmakelaarskantoren onder andere om een cliëntenonderzoek uit te voeren naar de betrokken partijen bij een vastgoedtransactie. Via een cliëntenonderzoek moeten één of meerdere UBO’s (Ultimate Benificial Owners) worden vastgesteld. Dit zijn personen die een groot aandeel in een bedrijf hebben, en vanaf 27 september 2020 worden zij verplicht een persoonlijke UBO-verklaring aan te vragen via het UBO-register.

Lees meer

NIEUW IN DE VERKOOP: Vlotlaan 535, Monster

Op bedrijventerrein Vlotlaan in Monster komt het voormalige onderkomen van “Themapark De Westlandse Druif” beschikbaar voor (gedeeltelijke) herontwikkeling naar een bedrijvenbestemming. Eind 2019 heeft het themapark haar activiteiten beëindigd op deze locatie.

Lees meer

Overdrachtsbelasting in 2021 van 6 naar 8 procent!

In november 2019 schreven wij een nieuwsbericht waarin vermeld werd dat de overdrachtsbelasting voor niet-woningen van 6% naar 7% verhoogd zou worden per 1 januari 2021. Het kabinet presenteerde destijds tijdens Prinsjesdag een onaangename verrassing voor vastgoedbeleggers. Onder de categorie niet-woningen vallen onder meer bedrijfsgebouwen en bedrijfsruimtes.

Lees meer

BLOG: Negatieve rente doorbelast door notarissen

Met ingang van 1 juli 2020 worden over de tegoeden op de derdengeldenrekeningen van notariskantoren negatieve rente gerekend door de banken. De heffing van een negatieve rente heeft gevolgen voor kopers en verkopers van onroerend goed. In deze blog wordt toegelicht hoe de situatie voor u als koper of als verkoper is wanneer u een bedrijfspand (ver)koopt.

Lees meer

VERKOCHT: Nettenboetsterstraat 1, Vlaardingen

Op vrijdag 15 mei 2020 hebben verkoper en koper overeenstemming bereikt inzake de verkoop van het object gelegen aan de Nettenboetsterstraat 1 te Vlaardingen. Het betreffen hier twee ondernemers die veel in Vlaardingen actief zijn. GW Batenburg Bedrijfshuisvesting is betrokken bij de totstandkoming van deze deal.

Lees meer

BLOG: Hebben huurders recht op huurkorting als gevolg van de coronacrisis?

Vooralsnog is 2020 niet het jaar waar zowel de consument als de ondernemer op had gehoopt. De ‘intelligente lockdown’ heeft verregaande consequenties voor het dagelijkse leven. Ook de groeiende onrust onder de bevolking heeft geleid tot een rem op de Nederlandse economie. Logisch gevolg van deze ontwikkeling is de toenemende druk op de retailsector. De winkelstraten zijn leeg met als gevolg sterk dalende omzetten. Maar mag u als huurder eenzijdig doen besluiten dat u even geen huur meer betaald?

Lees meer

Zaken doen in deze bijzondere tijd? Zó doen we dat!

Misschien is het belangrijkste kenmerk van een ondernemer wel dat het iemand is die altijd vooruitkijkt. Ook in een tijd als deze. Maar stilstand is vooral achteruitgang. En als die andere tijden straks aanbreken, moet u er als ondernemer gewoon weer staan. Met uw producten en diensten, met uw personeel en vooral met uw bedrijfshuisvesting. En wat blijkt? We zien bij ondernemers een onverminderde interesse voor een andere werkplek. Bij Batenburg Bedrijfshuisvesting gaan de activiteiten ‘gewoon’ door. We hebben in onze dienstverlening maatregelen genomen met het oog op ieders gezondheid. Hoe kunt u er zeker van zijn dat u ons met een gerust hart kunt benaderen? 

Lees meer

Kippie blijft groeien: van Poeldijk naar Waddinxveen

Wie heeft er niet ooit op een feestje van gesmuld: de heerlijke kipproducten uit een hapjespan van Kippie? Deze ‘Kippiepannen’ zijn enorm populair en hebben de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan het succes van het Poeldijkse familiebedrijf. Kippie telt inmiddels 55 winkels door heel Nederland en het jasje van het hoofdkantoor in Poeldijk wordt krap. Om toch te kunnen blijven groeien, verhuist het bedrijf deze zomer naar een gloednieuw distributiecentrum in Waddinxveen.

Lees meer

VB: Natuurlijk heeft ons nieuwe pand een duurzaam karakter

Het project waar hij het meest trots op is? Edward Verbakel, algemeen directeur van VB (voorheen Verbakel-Bomkas), hoeft er niet lang over na te denken. “Het aardwarmteproject Trias Westland, omdat we daarmee een essentiële bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Westlandse glastuinbouw. Duurzaamheid is in veel meer opzichten een belangrijk thema voor ons. Ook in ons nieuwe, energieneutrale pand, waarin we verschillende duurzame technieken toepassen.”

Lees meer