Bedrijfshuisvesting nieuws

Tot 2030 een groot tekort aan bedrijventerreinen in Westland!

Als bedrijfsmakelaar in de regio Westland komt de constatering van een dreigend tekort aan bedrijventerreinen in de regio Westland/Hoek van Holland niet onverwachts. WOS Media berichtte deze week over een dreigend tekort aan ruimte voor bedrijfsgrond. In een onderzoek door de gemeente Westland en Hoek van Holland is geconstateerd dat tot 2030 een tekort ontstaat van 28 tot 33 hectare bedrijfsgrond. Dat is gelijk aan 56 – 66 voetbalvelden!

Met name in de agro-logistieke sector dreigt een tekort te ontstaan in bedrijfsgrond. Nu al merken wij dat veel agro-logistieke bedrijven permanente behoefte hebben aan (uitbreidings-)locatie voor logistieke (gekoelde) ruimtes met dock-shelters. De vraag hierin is groot, terwijl het aanbod van deze ruimtes inmiddels vrijwel nihil is. Als gevolg van de globalisering en de toenemende bewustwording van gezonde voeding zoals: groenten, fruit en exoten groeit de agro-logistieke cluster in onze regio aanzienlijk.

Medio 2019 gaan de gemeente Westland en Rotterdam ontwikkelscenario’s uitwerken om aan de ruimtebehoefte te kunnen voorzien. Met de nieuwe onderzoeken en het feit dat er nu ook voor Businesspark Honderdland en ABC Westland in Poeldijk geen grootschalige kavels meer beschikbaar zijn, zijn beide gemeenten ervan overtuigd dat ook de Provincie Zuid-Holland de ruimtebehoefte gaat inzien. Vooralsnog is het standpunt van de provincie dat er in de provincie voldoende ruimte beschikbaar is.

Onze collega Elco Bouwmeester heeft in het vakblad Primeur – Edite 7 – 32e jaargang al eens eerder zijn visie gegeven over de ruimtebehoefte in de gemeente Westland. Het artikel leest u op de website van www.groentennieuws.nl.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email