Monsterseweg 6, Poeldijk

€ 1.335.000 K.K.

Omschrijving

Op een uitstekende zichtlocatie langs een drukke doorgaande weg is een monumentaal kantoor gelegen. Het object is gelegen aan de Monsterseweg 6 direct aan de kruising tussen de Nieuweweg (N213) en Monsterseweg (N211). De bestemming van voormalige veilinghuis (bouwjaar 1929) is een aantal jaar geleden gewijzigd naar een solitaire kantoorbestemming en komt beschikbaar voor verkoop.

MONUMENTALE DEEL
De entree van het pand is gelegen aan het Mercuriusplein. De entree is voorzien van een fraaie receptieruimte. De kantoorruimtes op de begane grond zijn tezamen ca. 707 m2 groot, terwijl de verdieping ca. 472 m2 kantoorruimte omvat. De verdieping is zowel bereikbaar per trap als lift. Op de verdieping is tevens een grote kantine van ca. 150 m2 voorzien van keukeninbouwapparatuur.

Het kantoor beschikt over kamerindeling en verschillende werk- en spreekkamers en is tevens voorzien van een kelderruimte. De kelder is ingericht met een kantoorruimte van ca. 87 m2 groot, een archiefruimte groot ca. 235 m2 en een magazijnruimte groot ca. 260 m2.

Met een modernisering van de kantoren is deze unieke historische locatie weer klaar voor een mooie toekomst!

GESCHIEDENIS
Het historische object is omstreeks 1929 gebouwd als veilinghuis met achtergelegen veilinghal voor de aan- en afvoer van producten. Conform de database van de “Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed” is dit veilinggebouw sinds de bloeiperiode uit de jaren 20 en 30 een van de weinige gebouwen die de modernisering enigszins ongeschonden is doorgekomen. Het veilinggebouw is gebouwd volgens zakelijk Expressionistische stijl met invloeden van de Nieuwe Haagse School en is ontworpen door architect E. Reitsma (bron: Monumentenregister).

MONUMENTALE KENMERKEN
– Het veilinggebouw is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als enig overgebleven veilinghal uit de bloeiperiode van de tuinderijen in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw.

– Het veilinggebouw is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een bedrijfsgebouw vormgegeven in Zakelijk Expressionistische trant.

– Het veilinggebouw is stedenbouwkundig van algemeen belang vanwege de beeldbepalende ligging van het gebouw, met name de toren.

BOUWJAAR
Het pand is in 1929 gebouwd.

BUITENTERREIN / PARKEREN
Het monumentale deel beschikt over een eigen parkeerterrein met ca. 41 parkeerplaatsen. In nader overleg zullen de parkeerplaatsen verdeeld worden over het monumentale kantoor en de monumentale hal.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het object is gelegen op de hoek van de Monsterseweg en de Nieuweweg in Poeldijk en is gelegen op het bedrijventerrein ‘De Planeten’. De Monsterseweg en de Nieuweweg betreffen 2 drukke doorgaande verkeerswegen en kruisen elkaar direct voor het object.

Het object ligt op korte afstand van de snelweg A4 (Den Haag – Amsterdam) nabij deze op- en afritten is het knooppunt ‘Prins Clausplein’ gelegen, alwaar de snelwegen A4, A12 (Den Haag – Utrecht) en A 13 (Den Haag – Rotterdam) tezamen komt. De A20 (Westland- Rotterdam) is eveneens in de nabije omgeving namelijk op 10 minuten afstand en te bereiken via de N213.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: Monster
Sectie: H
Nummer: 1382 / 2372 / 3747 (deels) / 4054 (deels) / 3891

Bij verkoop dient opdracht verleend te worden voor een kadastrale (her)inmeting. Tevens dient geïnventariseerd te worden welke werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden ten einde een fysieke splitsing te realiseren. Te denken val aan de splitsing van nutsvoorzieningen en het aanbrengen van brandwerende scheidingen.

BESTEMMINGSPLAN
Conform vigerend bestemmingsplan “De Planeten” is op de locatie bedrijvigheid tot en met categorie 3.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten toegestaan. De kantoorruimte is toegewezen als solitaire kantoorruimte.

VRAAGPRIJS
De vraagprijs bedraagt € 1.335.000,- K.K. excl. BTW.

BESCHIKBAAR
In overleg.

WAARBORGSOM/BANKGARANTIE
Een waarborgsom/bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom.

COURTAGE
Indien door bemiddeling van Batenburg Bedrijfshuisvesting bij dit object een transactie tot stand wordt gebracht, dan zult u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

VOORBEHOUD
Eventuele transacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan opdrachtgever c.q. eigenaar van het gebouw.

ALGEMEEN
De informatie omtrent voormeld onroerend goed is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Batenburg Bedrijfshuisvesting geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

De genoemde metrages zijn gebaseerd op (historische) tekeningen en metingen ter plaatse en zijn derhalve niet gemeten conform NEN-2580.

Brochure

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Locatie

Deel dit object

Share