Hastastraat, Naaldwijk

€ 110 per m² per jaar

Omschrijving

Aan de zuidkant van Naaldwijk, grenzend aan de wijk “Kruisbroek” heeft woningcorporatie Vestia een tweetal appartementencomplexen gerealiseerd voor 55+ers, te weten “HoogeNaald” en “Grind”. In beide complexen is op de begane grond een strip gerealiseerd, welke bestemd is voor maatschappelijke- en/of zorg- en dienstverlenende voorzieningen.

In het complex ”HoogeNaald” zijn nog de volgende units beschikbaar:

  • Hastastraat 1: 238 m² VVO;
  • Hastastraat 3: 107 m² VVO;
  • Hastastraat 11: 102 m² VVO;

In het complex ”Grind” is de volgende unit beschikbaar:

  • Laterastraat 8: 85 m² VVO

De wijk Hoogeland is in sterk tempo ontwikkeld. Er is een moderne wijk gerealiseerd die een thuis biedt aan een diversiteit aan huishoudens. Zo zijn er enkele seniorencomplexen ontwikkeld, maar ook diverse appartementencomplexen voor de starters op de woningmarkt en het grootste deel van de wijk is ingericht met (ruimere) eengezinswoningen voor gezinshuishoudens.

In het complex zijn reeds meerdere ondernemingen gevestigd, onder meer: Kinderopvang 2samen, Vitis Welzijn, Stichting Jeugdformaat en Stichting Vestia – Westland.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
De appartementencomplexen zijn gelegen grenzend aan de wijk Kruisbroek in Naaldwijk. Vanaf de appartementencomplexen zijn belangrijke verkeersaders, zoals de Galgeweg, de Burgemeester Elsenweg en de Secretaris Verhoefweg binnen enkele minuten bereikbaar.

De appartementencomplexen maken deel uit van het glansrijke nieuwbouwproject Hoogeland in Naaldwijk, waarin in totaal ca. 800 woningen worden ontwikkeld.

Hoogeland is de eerste nieuwbouwwijk van Nederland die wordt verwarmd en gekoeld met restwarmte uit tuinbouwkassen. Samen met gemeente Westland en telersvereniging Prominent (26 Westlandse tomatentelers) investeert Vestia in duurzaamheid en zorgt ze voor een duidelijke vermindering van de CO2-uitstoot. Dankzij de duurzame energievoorziening, de milieubewuste manier van bouwen en het optimaal isoleren van de woningen, stoot Hoogeland straks maar liefst 40% minder CO2 uit dan nieuwbouwwoningen met een traditionele energievoorziening op aardgas.

Hoogeland krijgt een nieuwe infrastructuur om de woonwijk te ontsluiten. Twee hoofdwegen aan de buitenzijde van de wijk, maken Hoogeland autoluw. Sluipverkeer wordt tegengegaan en kinderen kunnen veilig buitenspelen op het woonerf. Tevens zijn via deze ontsluiting steden als Den Haag en Rotterdam goed te bereiken.

OPLEVERINGSNIVEAU
De units worden standaard casco opgeleverd door Vestia. Kandidaten zijn zelf verantwoordelijk voor de inrichting van de bedrijfsunits, waaronder het inbrengen van de technische voorzieningen zoals een warmtepomp.

KAS ALS ENERGIEBRON
Een kas heeft een natuurlijk warmteoverschot. Jaarlijks komt vijf keer zoveel zonnewarmte binnen als nodig is voor de teelt van de gewassen. Werden voorheen de kasramen opengezet om overtollige warmte kwijt te raken, Hoogeland slaat deze warmte op in grondwaterbronnen. ’s Winters wordt het opgeslagen warme water opgepompt en via warmtewisselaars weer in de kassen geleid. Voor Hoogeland lopen nu vanuit één Prominent-kas aanvoer- en retourleidingen voor zowel warm als koud water naar het lauwwaternet van de wijk.

BESTEMMING
Conform vigerend bestemmingsplan “Hoogeland”, onherroepelijk vastgesteld op 23-06-2010, zijn op de locaties de volgende functies toegestaan:

Hastastraat: Maatschappelijke voorzieningen –> doeleinden van onderwijs, opvoeding, religie, verenigingsleven, openbare dienstverlening, gezondheidszorg, cultuur en daarmee gelijk te stellen sectoren;

Laterastraat: Praktijkruimtes en openbare dienstverleningsfuncties

HUURPRIJS
De huurprijs van de units bedraagt € 110,- per m2 per jaar excl. BTW, uitgaande van een casco inrichting.

SERVICEKOSTEN
De servicekosten zijn nader te bepalen en omvat onder meer een servicecontract met “Vestia Energie” ten behoeve van het onderhoud, vastrecht en levering van de warmtepompsystemen.

Brochure

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Locatie

Deel dit object

Share