Maasdijk 10, Maasdijk

€ 1.465.000 k.k. vrij van BTW

Omschrijving

Als ondernemer altijd al gedroomd van wonen- en werken op één locatie? Dan is dit een unieke kans! Aan de rand van Maasdijk, op een uitstekende locatie nabij een belangrijke doorgaansweg, en toch autoluw, komt op een perceel van maar liefst 4.905 m2 een vrijstaande bedrijfwoning, met bedrijfshal, kantoor en ruim buitenterrein beschikbaar voor verkoop. De locatie is bestemd voor agrarisch-aanverwante doeleinden en er is tevens een vergunning afgegeven voor uitbreiding van de bedrijfsruimte tot 757 m2.

ALGEMEEN
Het perceel is te bereiken via een eigen oprit over een kleine sloot en is tevens afsluitbaar door middel van een automatische toegangspoort. De bedrijfswoning is gelegen aan de voorzijde van het perceel en is tevens voorzien van een mooie en groene siertuin, zowel aan de voor- als achterzijde.

De bedrijfsruimte zijn gelegen achter de bedrijfswoning en is opgedeeld in 2 delen, terwijl de kantoorruimte aan de rechter voorzijde van het perceel is gesitueerd en tevens volledig voorzien van nieuwe isolatie en beplating.

De huidige eigenaar heeft met name in het grondwerk en buitenwerk veel renovatiewerkzaamheden verricht in de afgelopen jaren (grotendeels 2019), met onder meer het vernieuwen van rioleringen, vervangen van kozijnen in de woning, vernieuwen van de cv-ketels, vervangen van de nok pannen en loodwerk van de woning, schilderwerk, vervanging regenpijpen en goten, aanbrengen van camerabeveiliging, renoveren en volledig isoleren van de kantoren, vernieuwen van de beschoeiing in de sloot, aanleggen van riolering t.b.v. afwatering op het achterterrein en vervangen van stelconplaten.

Kortom, een ideale locatie om uw bedrijfsactiviteiten te combineren met het gezins- en-/of privéleven waarbij u kunt genieten van de ruimte en rust in een vrijstaande bedrijfswoning.

BEDRIJFSWONING
De riante, vrijstaande bungalow betreft in totaal 213 m2 GO woonoppervlakte en is met een slaapkamer en badkamer op de begane grond bij uitstek geschikt als levensloopbestendige bedrijfswoning. Tevens beschikt het perceel over een heuse oprit met elektrisch schuifhek, waarmee het perceel afsluitbaar is. In de huidige situatie zijn er in de woning maar liefst 5 slaapkamers gesitueerd en zijn er in totaal 3 badkamers een saunaruimte aanwezig. De bedrijfswoning beschikt over een open keuken voorzien van Boretti oven en 6 gaspitten, vaatwasser en afzuigkap. Via de schuifpui in de keuken en de openslaande deuren vanuit de woonkamer heeft u toegang naar de ruime siertuin rondom de bedrijfswoning. Op het terras kunt u van de zon genieten of verkoeling zoeken in de natuurlijke schaduw van de grote bomen in de tuin.

Met een bijkeuken is er eveneens genoeg ruimte voor een of meerdere wasmachine(s), een droger en voorraad opslag door de ruime inbouwkasten. Door de vele raampartijen oogt bijna iedere ruimte in deze woning open, ruimtelijk en licht.

De bedrijfswoning is verder onder meer voorzien van:
• Entreeruimte;
• Grotendeels dubbelglas;
• Verwarming middels vloerverwarming en radiatoren;
• Zonwering;
• Houtgestookte haard;
• Plavuizen vloer;
• Sauna;
• Ruime vliering.

Verdieping
De verdieping van de woning is opgedeeld in 2 aparte vertrekken. Er is sprake van een verdieping boven de bijkeuken in het “bijgebouw”, alsmede de slaapkamers en badruimtes op de verdieping van het woonhuis.

De verdieping van het woonhuis is ingedeeld met 4 slaapkamers en een badkamer, waarvan 1 ruimte momenteel in gebruik is als saunaruimte. Via een trapopgang in de bijkeuken is de verdiepingsvloer bereikbaar, welke is ingericht als slaapkamer met eigen badkamer v.v. douche, hangend toilet en wasbak. De verdiepingen zijn tevens nog voorzien van voldoende opslagmogelijkheden door de aanwezigheid van vlieringen.

Siertuin
Zowel een aan de voorzijde- als aan de achterzijde van de woning is veel aandacht besteedt aan de tuin. Met de aanwezigheid van veel gras, klinkers, fruitbomen, bergingen en een kippenhok is de tuin een ware toevoeging aan het perceel.

De woning is ingemeten conform NEN 2580 richtlijnen.

BEDRIJFSRUIMTE
De bedrijfsruimte is gelegen schuin achter de bedrijfswoning en sluit aan op het buitenterrein. De bedrijfshal is opgedeeld in 2 vertrekken met een interne doorgang, waarvan de totale oppervlakte ca. 278 m2 BVO bedraagt.
De bedrijfsruimte is opgebouwd uit een staalconstructie en sandwichpanelen en is verder onder meer voorzien van een zadeldak;
• Elektrische overheaddeur korte zijde (4,20m x 4,20m);
• Elektrische overheaddeur lange zijde (5,40m breed x 4,20m hoog);
• Verlichting;
• Betonvloer;
• Daglicht toetreding middels raampartijen (enkel glas) in de gevel en het dak;
• Een vrije hoogte variërend van 4,40m tot 5,78m.

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN BEDRIJFSRUIMTE
De huidige eigenaar heeft een vergunning verkregen voor de realisatie van een nieuwe bedrijfshal ter plaatse van de huidige bedrijfsopstanden met een totale oppervlakte van ca. 757 m2 en een nokhoogte tot 6 meter, waarmee in de bedrijfshal ook trucks/trailers naar binnen kunnen.

Deze vergunning is overdraagbaar en is op aanvraag beschikbaar.

KANTOORRUIMTE
De kantoorruimte is gesitueerd aan de voorzijde van het perceel en betreft een solitaire ruimte van ca. 67 m2, verdeeld in een kantineruimte, kantoorruimte en archiefruimte. Het gebouw is bij de transformatie naar kantoren volledig geïsoleerd en is verder onder meer voorzien van:
• Airco-unit;
• Verwarming door middel van een cv-ketel;
• Eigen groepenverdeling;
• Pantry v.v. inbouwapparatuur;
• Toiletruimte;
• Gestucte wanden en plafonds;
• Te openen ramen.

BUITENTERREIN
Het buitenterrein aan de voorzijde is voornamelijk in gebruik als verkeersruimte en parkeerruimte voor personenauto’s en is geheel voorzien van klinkers. Het buitenterrein aan de achterzijde is grotendeels bestemd voor agrarische doeleinden en deels voor agrarisch aanverwante doeleinden. Dit terrein is geheel voorzien van stelconplaten (16cm en 14cm) en voldoende afwateringsvoorzieningen.

Het totale buitenterrein exclusief voetprint van de opstanden bedraagt 4.428 m2, waarvan ca. 1.500 m2 is bestemd voor uitsluitend agrarische doeleinden.

BOUWJAAR
De objecten zijn gebouwd omstreeks 1950. In 1990 en 2019 zijn er grootschalige renovaties uitgevoerd.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Het perceel is gelegen onderaan de Maasdijkzijde op een gunstige locatie ten opzichte van belangrijke uitvalsroutes. Mede door de aanleg van de nieuwe truborotondes en het pootje van Bram is het perceel op een hele rustige locatie komen te liggen, maar toch strategisch gunstig ten opzichte van de Rijksweg.

Via de Maasdijk en de Pettendijk is binnen een steenworp afstand knooppunt Maasdijkplein en Westerlee bereikbaar. Via de Maasdijk de andere kant op is de dorpskern van Maasdijk en of omliggende plaatsen zoals Maassluis goed bereikbaar. De locatie is nabij het centrum van Maasdijk gelegen en de dorpskern is dan ook goed bereikbaar per auto, per fiets en te voet. In het centrum zijn onder meer een supermarkt, een bakker, een bloemenwinkel, een delicatessezaak, een kapper en een cateringbedrijf gevestigd. Tevens staat er wekelijks op woensdag een verse viskraam op het Oranjeplein.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: Naaldwijk
Sectie: F
Nummer: 2958
Oppervlakte: 231 m2
Eigendom: Volledig (kantoor)

Gemeente: Naaldwijk
Sectie: F
Nummer: 4630
Oppervlakte: 4.064 m2
Eigendom: Volledig (buitenterrein en bedrijfshal)

Gemeente: Naaldwijk
Sectie: F
Nummer: 4100
Oppervlakte: 610 m2
Eigendom: Volledig (bedrijfswoning)

Gemeente: Naaldwijk
Sectie: F
Nummer: 2087
Oppervlakte: 189 m2
Eigendom: Recht van erfpacht

De toegangsbrug om het perceel op te komen is in eigendom van het hoogheemraadschap van Delfland, waarbij een recht van overpad is uitgegeven tegen een jaarlijkse vergoeding van ca. € 175,-. Het erfpachtrecht duurt voort tot en met 31-12-2045.

BESTEMMING
Het vigerende bestemmingsplan is Glastuinbouwgebied Westland, onherroepelijk vastgesteld op 19-12-2012. Conform dit bestemmingsplan is het gehele perceel aangewezen voor de vestiging van één Agrarisch aanverwant bedrijf.

Een agrarisch aanverwant bedrijf wordt als volgt gedefinieerd in het vigerende bestemmingsplan:
“een niet-industrieel bedrijf dat uitsluitend of overwegend gericht is op het leveren van diensten (waaronder het sorteren, bewerken en verpakken) en/of het leveren/verhandelen van producten van/aan agrarische bedrijven zo nodig met behulp van werktuigen en apparatuur of op het verrichten van werkzaamheden tot onderhoud of reparatie van werktuigen of apparatuur (bedrijven zoals agrarische hulp-, loon-, neven en toeleveringsbedrijven).”

VRAAGPRIJS
De vraagprijs van het object bedraagt € 1.465.000,- K.K. vrij van BTW

Voor Een bedrijfswoning wordt het “woning” tarief gehanteerd. Voor de overige opstallen geldt het overdrachtslebasting tarief voor “niet woningen”.

WAARBORGSOM/BANKGARANTIE
Een waarborgsom/bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom.

BESCHIKBAAR
In overleg.

ENERGIELABEL
Voorafgaand aan de overdracht zal de verkoper een energielabel overhandigen voor de bedrijfswoning. Voor de overige opstanden zal geen energielabel afgegeven worden.

COURTAGE
Indien door bemiddeling van Batenburg Bedrijfshuisvesting bij dit object een transactie tot stand wordt gebracht, dan zult u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

VOORBEHOUD
Eventuele transacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan opdrachtgever c.q. eigenaar van het gebouw.

ALGEMEEN
De informatie omtrent voormeld onroerend goed is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Batenburg Bedrijfshuisvesting geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Brochure

Locatie

Deel dit object

Share