Winkelcentrum Liesveld

Winkelen tussen historie en toekomst in Vlaardingen

Net als de andere Rijnmond-gemeenten heeft ook Vlaardingen een historie die eeuwen teruggaat. Dat maakt het centrum van de stad tot een aantrekkelijke plek. Een plek van contrasten: de eigentijdse nieuwbouw van winkelhart Liesveld tegenover monumentale panden aan de Hoogstraat of Onder de Toren. Met een groot aanbod aan winkellocaties is Vlaardingen geschikt voor een brede doelgroep van ondernemers: van de grote landelijke retailketen tot en met de kleinere lokale speciaalzaak.

De ruim 70.000 inwoners van Vlaardingen hebben een groot winkelaanbod tot hun beschikking. Naast enkele wijkwinkelcentra concentreert de bedrijvigheid zich vooral in het centrum. Daar is een aaneengesloten winkelgebied te vinden met een verrassende spreiding van activiteiten. Vlaardingen is een aantrekkelijke stad voor de grote retailers van het land. In combinatie met plaatselijke winkeliers en een groot horeca-aanbod heeft die mix een aanzuigende werking op Vlaardingers en consumenten uit de omliggende plaatsen.

Winkelcentrum Liesveld

Dé hotspot voor winkelend Vlaardingen is nog altijd het Liesveld, het grote overdekte winkelcentrum dat het Veerplein met de historische Hoogstraat verbindt. Het is een overzichtelijk winkelcentrum van 12.000 vierkante meter met een concentratie van vooral landelijke ketens. Het gemiddelde verhuur oppervlakte is er groter, maar er zijn ook winkelpanden met minder oppervlakte voor lokale winkeliers.

Met de aanwezigheid van de bekende winkelnamen is het Liesveld een aanvulling op het winkelaanbod eromheen, dat vooral in trek is bij lokale winkeliers. Met horecafaciliteiten aan de kopzijde komt het Liesveld ook tegemoet aan de behoefte van funshoppers. Grenzend aan het Liesveld is een grote landelijke supermarkt die de dagelijkse traffic verhoogt.

Hoogstraat en Korte Hoogstraat

Het is misschien wel het meest karakteristieke stukje Vlaardingen: de Hoogstraat. De straat moet de oudste bewoonde straat van Nederland zijn. In de eeuwen daarna heeft het gebied vooral een commerciële bestemming gekregen. Door het historische karakter zijn de winkeloppervlakten veel kleiner dan die in winkelcentrum het Liesveld. Daardoor is de Hoogstraat – samen met de Korte Hoogstraat haaks erop – tegenwoordig vooral in trek bij lokale winkeliers. De straat biedt een bonte diversiteit aan winkels en winkeltjes en heeft nog altijd de charme van toen, doordat de gebouwen veelal een monumentale status hebben.

Veerplein

De entree naar het Vlaardingse winkelhart is het Veerplein. Rond het carré is een brede diversiteit aan commerciële activiteiten te vinden; niet alleen winkels, maar ook horeca en leisure, zoals een bioscoop en een casino. Tweemaal per week, op woensdag en zaterdag, is het Veerplein het decor van de gezellige weekmarkt. Met name aan de Liesveld-zijde zijn meerdere winkelpanden te vinden. Door de traffic-aanzuigende werking van het plein en de ruimere winkels is vestiging op deze locatie interessant voor winkels met een product met een hogere omloopsnelheid.

Onder de toren

De aantrekkelijkheid van een historische stad als Vlaardingen schuilt vooral in kleine, verscholen straatjes in het centrum. De stad heeft er zelfs een eigen winkelgebiedje voor: Onder de Toren heet de Vlaardingse variant van de Zeven Straatjes in Amsterdam. In Vlaardingen zijn het er echter vier: de Markt, de Waalstraat, de Fransenstraat en de Kuiperstraat, alle gelegen rondom de (toren van de) Grote Kerk. Het zijn straatjes die door hun sfeer en intimiteit charme geven aan een veelheid van winkels. De aanwezigheid van restaurantjes maakt het gebied tot een commerciële ontdekkingsreis.

Bereikbaarheid en parkeren

Het Liesveld en de overige winkelgebieden in het hart van de stad Vlaardingen hebben een gunstige ligging: het winkelcentrum is eenvoudig bereikbaar vanaf de A20. Parkeerruimte is er te over, onder meer in de deels overdekte parkeergarage. Ook met het openbaar vervoer is de bereikbaarheid goed, zowel met een metrolijn als diverse buslijnen. Fietsers kunnen hun (elektrische) fiets bewaakt neerzetten.

Waarom is Vlaardingen een goede plek voor een winkelpand?

  • ‘Historische’ uitstraling van de binnenstad, dichtbij de haven
  • Juiste mix van landelijke en lokale winkeliers
  • Grote diversiteit in winkelpanden van groot tot klein
  • Diverse winkelgebieden met sterke eigen identiteit
  • Ruim horeca-aanbod voor funshoppers
  • Goede bereikbaarheid via A20
  • Voldoende (gratis) parkeergelegenheid

Bekijk ons aanbod in Winkelcentrum Liesveld en omstreken:

2 objecten gevonden

Waalstraat 36, Vlaardingen

€ 209.000 k.k.