Bedrijfshuisvesting nieuws

Overdrachtsbelasting in 2023 van 8 naar 9 procent!

In augustus 2020 schreven wij een nieuwsbericht waarin vermeld werd dat de overdrachtsbelasting voor niet-woningen van 6% naar 8% verhoogd zou worden per 1 januari 2021. Dit maakte het kabinet destijds bekend op Prinsjesdag en kwam als een onaangename verrassing voor vastgoedbeleggers. Onder de categorie niet-woningen vallen onder meer bedrijfsgebouwen en bedrijfsruimtes.

Het doel was namelijk het terugdringen van de klimaatverandering. Het lijkt een vrij willekeurige belastingmaatregel, één die onderdeel is van het wetsvoorstel Fiscale maatregelen klimaatverandering. Het kabinet wil het bedrijfsleven laten meebetalen aan de kosten van het veelbesproken klimaatakkoord. Maar met het verhogen van de overdrachtsbelasting worden in eerste instantie niet de gebouwgebruikers getroffen, maar de vastgoedbeleggers.

Verwachting 2023
Het coalitieakkoord voor 2023 bevat plannen om het tarief in de overdrachtsbelasting voor de verkrijging van niet-woningen en woningen die verkrijger niet zelf gaat bewonen per 2023 te verhogen van 8% naar 9%. met deze maatregel willen de coalitiepartijen ruimte op de woningmarkt creëren voor niet-beleggers. In vrij korte tijd zou de overdrachtsbelasting dus een forse stijging maken van 6% in 2020 naar 9% in 2023.

De vastgoedadviseurs van Batenburg Bedrijfshuisvesting houden de ontwikkelingen voor u in de gaten en vertellen u graag meer hierover. Neem contact op.

Bron: Loyensloeff.com

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email