Bedrijfshuisvesting nieuws

Negatieve rente lijkt onvermijdelijk: is dit het moment om te gaan beleggen?

Rentes bij banken zijn momenteel erg laag en blijven maar dalen. Analisten van het Financieel Dagblad beweren zelfs dat de rentes bij banken binnen afzienbare tijd negatief zijn. Is het voor u dan nog wel interessant om uw vermogen op uw bank te houden? Of is dit het moment om te gaan beleggen, bijvoorbeeld in vastgoed?

De spaarrentes staan momenteel op historisch laag niveau. Grote Nederlandse banken, waaronder ING en ABN-AMRO, hanteren sinds kort een spaarrente van ca. 0,03 tot 0,01 procent. Reden hiervoor is de dalende depositorente. Dit is de rente die banken betalen bij de Europese Centrale Bank (ECB) over hun overtollig kasgeld. Momenteel staat de depositorente van de ECB op -0,05 procent en verwacht wordt dat deze in de zomer van 2020 verder zal gaan dalen tot -0,07 procent. Hierdoor is het aannemelijk dat banken de rentes wederom gaan verlagen, waardoor een negatieve rente onvermijdelijk lijkt. Kortom: een spaarder gaat rente betalen over spaargeld.

1,5 miljoen beleggende huishoudens

Wordt het dan niet eens tijd om wat anders met uw vermogen te gaan doen? Tal van huishoudens gingen u al voor. Nederland telde in 2018 ruim 1,5 miljoen beleggende huishoudens. Hiermee groeide het aantal beleggende huishoudens drie jaar op rij. Sinds de jaren 90 is zo een forse stijging niet meer voorgekomen. Reden hiervoor is de dalende rente, waardoor steeds mensen ervoor kiezen om geld te gaan beleggen in plaats van op de bank te houden.

Ook Batenburg Bedrijfshuisvesting denkt dat beleggen het nieuwe sparen is. Vooral beleggen in de vastgoedsector biedt een optimistisch toekomstperspectief. Beleggingen in vastgoed zijn relatief veilig en leveren u een gunstig rendement op. Ook de populariteit van bedrijfsmatig vastgoed is de afgelopen jaren sterk gegroeid onder beleggers.

Bent u geïnteresseerd in beleggingen betreft de bedrijfsvastgoedbranche of heeft u overige vragen? Neem dan gerust contact met ons op, of kijk voor het aanbod van Batenburg Bedrijfshuisvesting.

 

Voor dit artikel zijn de volgende bronnen geraadpleegd:Nu.nl, Nu.nl, fd.nl, ing.nl, abnamro.nl, statistiek.dnb.nl, beleggenvergelijking.nl, tns-nipo.com.

 

 

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email