Bedrijfshuisvesting nieuws

Leegstand keldert achteruit in het Westland

Eind vorig jaar kwam naar buiten dat de leegstand aan commercieel vastgoed in 2016 met bijna een kwart was gedaald in ons land. In het Westland is de daling nog spectaculairder. In twaalf maanden tijd nam het aantal vierkante meters zonder eigenaar of huurder met bijna 40 procent af.

Dat percentage – officieel 24% – is opvallend. Jaar na jaar liep de leegstand in kantoren en bedrijfspanden op. Afgelopen jaar kwam de kentering. Met name de grote steden merken dat er meer vraag is naar commercieel vastgoed. En ook het gebied Haaglanden is de toename van de vraag groot. Het aanbod aan lege kantoren daalde daar met 7%, bedrijfsruimten met 37% en winkelpanden met 19%.

De cijfers voor het Westland zijn zelfs nog sprekender. Het aantal vierkante meters dat leeg stond, liep in een jaar tijd terug van 136.000 naar 58.000: een verschil van 43%!

Dreigt er oververhitting?
Ook in Westland is steeds meer schaarste in bedrijfsmatig vastgoed. Met name in de bedrijfspanden en grotere (agro)logistieke panden is er een groeiend tekort. Batenburg staat midden in de markt en biedt zowel voor zoekers- als verkopers/verhuurders meerwaarde.

Treffend voorbeeld hiervan is de Bandijkweg 3 te Maasdijk. Dit bedrijfspand hebben wij recentelijk verkocht, nog voordat het object op de markt is aangeboden. Dankzij onze kennis van actuele zoekvragen hebben wij namens onze opdrachtgever diverse potentiële kandidaten benaderd. Er waren meerdere gegadigden voor het bedrijfspand en uiteindelijk hebben wij met een van deze partijen een koopovereenkomst gesloten.

Hieruit blijkt dat voor zowel verkopers/kopers- als zoekers Batenburg Bedrijfshuisvesting meerwaarde biedt en u als klant volledig kan ontzorgen.

Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen in de aanhuur/aankoop verhuur/verkoop van commercieel vastgoed? Wij komen graag eens geheel vrijblijvend bij u op de koffie om de mogelijkheden te bespreken.