Bedrijfshuisvesting nieuws

Kippie blijft groeien: van Poeldijk naar Waddinxveen

Wie heeft er niet ooit op een feestje van gesmuld: de heerlijke kipproducten uit een hapjespan van Kippie? Deze ‘Kippiepannen’ zijn enorm populair en hebben de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan het succes van het Poeldijkse familiebedrijf. Kippie telt inmiddels 55 winkels door heel Nederland en het jasje van het hoofdkantoor in Poeldijk wordt krap. Om toch te kunnen blijven groeien, verhuist het bedrijf deze zomer naar een gloednieuw distributiecentrum in Waddinxveen.

Toen grootvader Krijgsman in 1945 begon met de huis-aan-huisverkoop van boter had hij niet kunnen vermoeden dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot een landelijke franchiseketen. De franchiseformule werd in 1993 gestart en inmiddels staat daar de derde generatie aan het roer: de tweelingbroers Pieter en Willem en neef Arnoud Krijgsman.

Te klein

Pieter vertelt dat Kippie zich tien jaar geleden vestigde op ABC Westland in Poeldijk. “We hebben dit pand indertijd zelf gebouwd en er later een strook grond bijgekocht omdat we voorzagen dat het gebouw te klein zou worden.” De Kippie-formule groeide echter nog sneller dan verwacht en uitbreiding van het Poeldijkse pand bleek geen reële optie. Een zoektocht naar een nieuwe locatie bracht de ondernemers naar Waddinxveen. Hier realiseren zij op businesspark Vredenburgh een modern en duurzaam pand. Zo komen er zonnepanelen op het dak en wordt de restwarmte van de koelinstallaties gebruikt voor het verwarmen van de kantoren.

Hard werken

De ondernemers kochten in Waddinxveen een perceel van 15.000 m2, waarvan 7.500 m2 bebouwd wordt. Het pand is daarmee bijna drie keer zo groot als de locatie in Poeldijk en biedt dus volop ruimte voor verdere groei. “Maar groei is geen doel op zich”, benadrukt Pieter. “De afgelopen jaren kwamen er jaarlijks zo’n vijf tot zeven winkels bij. Als we die lijn doorzetten is dat prima, maar uiteindelijk is de kwaliteit van onze winkels en franchisers voor ons veel belangrijker dan de kwantiteit.” Hij laat weten dat de Kippie-formule veel inzet en aandacht vraagt van zijn franchisers. “Je moet echt feeling hebben met het product en bereid zijn om hard te werken. Een Kippie-winkel runnen is geen van-negen-tot-vijf-job!”

ABC Westland

De bouw van het nieuwe bedrijfspand is in volle gang: de oplevering staat gepland voor half juni en de verhuizing voor augustus. Doet het Pieter pijn om Poeldijk achter zich te laten? “We hebben hier altijd met veel plezier gewerkt”, stelt hij. “ABC Westland is een fijn bedrijfsterrein, schoon en met goede collectieve voorzieningen. Daar staat tegenover dat het natuurlijk geweldig is om weer een nieuwe start te kunnen maken: dat geeft toch ook weer een boost.” Voor de medewerkers zal het vertrek uit Westland ook best even wennen zijn. Overigens tekent Pieter daarbij op dat bij Kippie Poeldijk allang niet enkel meer Westlandse collega’s werken. “Bovendien hebben we ook mensen in de buitendienst en dan is zo’n centrale ligging als Waddinxveen natuurlijk prima.”

Kippie-winkel in Westland

Wie naar alle waarschijnlijkheid wel om het vertrek van Kippie zullen treuren, zijn de Westlandse kipliefhebbers. Want hoewel de winkel in Poeldijk alleen op ’s zaterdag open is, is er sprake van een trouwe en enthousiaste klantenkring. “We zijn hard op zoek naar een ondernemer die in Westland een winkel wil openen”, stelt Pieter die bezorgde klanten gerust. “En ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken.”

Batenburg Bedrijfshuisvesting krijgt het bedrijfspand in Poeldijk op ABC Westland in de verkoop, wilt u nu al meer informatie over dit bedrijfsobject neem contact op met onze vastgoedspecialisten. 

Bron: BOEM! editie 7 | 2020
Fotografie: SD Communicatie

 

Deel dit bericht via social media
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email