Bedrijfshuisvesting nieuws

Flexibele kantoorruimte in opmars, ook in Vlaardingen en Westland

Het flexkantoor is in opmars. Die conclusie is na de afgelopen maanden wel duidelijk. Nu medewerkers vaker thuis werken, is veel kantooroppervlakte niet altijd meer nodig. Daarom zoeken bedrijven naar kleinere ruimtes die snel weer opzegbaar zijn. Het is een ontwikkeling die ook in de regio’s Westland en Vlaardingen zichtbaar is, laten de aanvragen van Batenburg Bedrijfshuisvesting en GW Batenburg Bedrijfshuisvesting zien.

Het kantoor als ‘vaste’ werkplek zou weleens op zijn retour kunnen zijn, ook als corona een keer is overwonnen. Thuiswerken heeft een vaste plek gekregen in het lijstje met secundaire arbeidsvoorwaarden voor medewerkers. Waren werkgevers eerst nog huiverig om medewerkers thuis aan de keukentafel te laten werken, nu blijkt dat de productiviteit er niet onder lijdt.

Thuis werken maakt niet gelukkig

Maar uitsluitend thuiswerken maakt niet gelukkig. Na verloop van tijd gaan medewerkers de contacten en de collega’s missen. Het gemis van een praatje bij het koffieautomaat of het samen lunchen maakt het thuiswerkersbestaan al gauw eentonig. Om die reden zullen kantoren altijd een (sociale) functie blijven houden, is de verwachting van Batenburg Bedrijfshuisvesting en GW Batenburg Bedrijfshuisvesting. Maar het kantoor krijgt wel een andere functie: het kantoor 2.0 wordt meer een ontmoetingsplek om af te spreken en te vergaderen.

Meerdere satellietkantoren

Hoofdkantoren krimpen in, bedrijven met medewerkers die verspreid over een gebied wonen kiezen vaker voor meerdere satellietkantoren: kleinere vestigingen waardoor medewerkers toch af en toe naar ‘de zaak’ kunnen komen. En omdat de ontwikkelingen in de economie redelijk onvoorspelbaar zijn, willen bedrijven af van lange huurcontracten. Liever een kleiner huurpand dat goed bereikbaar is voor een deel van de medewerkers dan een duur, representatief kooppand dat voor jaren eigendom is.

Flexibele kantoorruimte: groeiende vraag

Ondanks de dip in de economie groeit daardoor de vraag naar kantoorruimte, zij het dat die vraag een heel ander karakter heeft. Ook regionale ondernemers blijken zich anders te oriënteren. Voor bedrijven in Westland en Vlaardingen zijn er meer dan genoeg alternatieven om een kooppand te verlaten en hun intrek te nemen in een kantoor – of een deel van een kantoor – dat ook weer direct kan worden opgezegd.

Flexkantoor Vlaardingen

Het kantoor aan de Stoomloggerweg 8 in Vlaardingen is er een goed voorbeeld van. Hier is een bestaand gebouw uit 1990 compleet gerenoveerd en verduurzaamd om er een deelkantoor van te maken. Het pand is helemaal ingericht volgens de actuele flexplekken trend: een representatieve entree leidt naar 34 kantoorruimtes, die beginnen bij 17 vierkante meter. Ondernemers met een grotere ruimtebehoefte kunnen meerdere units huren. Qua uitstraling gaan bedrijven er bepaald niet op achteruit: het pand heeft van binnen een complete make-over gehad en oogt eigentijds. De ligging pal aan de Nieuwe Waterweg zal zeker aanspreken bij medewerkers die een dagje kantoor willen doen.

Flexkantoor Maassluis

Wie meer op Rotterdam is georiënteerd kan terecht aan de Vlaardingweg, in een pand in de Spaanse Polder dat kantoorruimtes in meerdere oppervlakten kent. Dat begint bij een kantoorunit van 18 vierkante meter en loopt door tot ‘boardrooms’ van 52 vierkante meter, met ook hier de optie om meerdere kantoorunits te huren. De locatie is ideaal: de A20 en A4 liggen om de hoek, zodat het kantoor snel bereikbaar is.

Bestaand kantoorpand verkopen

Daarmee is de trend naar flexibele bedrijfsruimte onomkeerbaar, verwachten de vastgoedspecialisten van Batenburg Bedrijfshuisvesting. Met de toename van het aanbod aan deelkantoren wordt het steeds makkelijker om een locatie en een gebouw te vinden dat aansluit bij de wensen. En voor wie nu met de vraag zit: wat te doen met mijn bestaande kooppand, is er ook een oplossing. Als specialisten in commercieel vastgoed zijn Batenburg Bedrijfshuisvesting en GW Batenburg Bedrijfshuisvesting ook goed in het verhuren of verkopen van die overbodige bedrijfsobjecten. Heeft u belangstelling om uw kantoormedewerkers een meer flexibele plek aan te bieden? Overleg gerust met onze vastgoedspecialisten over de mogelijkheden!

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email