Bedrijfshuisvesting nieuws

Er zit weer groei in bedrijfshuisvesting

De markt voor bedrijfshuisvesting is aan een inhaalslag bezig. Ook in Westland is die ontwikkeling merkbaar. Ondernemers die op zoek zijn naar een groter bedrijfspand zien het aanbod snel opdrogen. Bovendien kiezen veel bedrijven voor nieuwbouw, om een nieuw bedrijfspand 100% op hun behoeften te kunnen toesnijden.

De landelijke cijfers zijn zonder meer opvallend. In vergelijking met het eerste halfjaar is er 21% meer bedrijfsruimte in gebruik genomen. De leegstand in geheel Nederland daalde tot onder de 5%. Een reden voor de groei is de sterk toegenomen behoefte aan grote logistieke centra voor door onder andere de stijgende trend van het aantal online aankopen en schaalvergroting. Aan die groei komt voorlopig nog geen einde, is de verwachting.

Westlandse markt kiest voor nieuwbouw

Ook in Westland is het aanbod aan leegstaande bedrijfsgebouwen flink gedaald. Veel ondernemers kiezen daarom voor nieuwbouw, die geheel aan hun eisen voldoet. Die keus is des te eenvoudiger nu er in Westland op grote schaal bedrijfsterreinen worden ontwikkeld. Zo is Honderdland aan de tweede fase toe. Voor die volgende fase is al veel belangstelling van ondernemers uit de regio. Met de bouw aan de andere zijde, met een McDonalds en een tankstation, krijgt het gebied steeds meer een eigen gezicht. Wie meer wil weten over de (ruime) mogelijkheden voor bedrijfshuisvesting op Honderdland, kan contact met ons opnemen. Of bekijk ons actuele aanbod van bedrijfsobjecten.

Deel dit bericht via social media
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email