Bedrijfshuisvesting nieuws

Coöperatie DOOR, vier hectare innovatie en duurzaamheid

Wie met regelmaat op de A20 rijdt, ziet op ‘Honderdland’ een blikvangend bedrijfspand steeds meer vorm krijgen. Waar tot enkele jaren geleden groenten werden gekweekt, wordt vanaf oktober in een nieuw state of the art Distributiecentrum op Honderdland groenten verpakt voor de klant en gedistribueerd door Coöperatie DOOR. Miljoenen tomaten, aubergines, puntpaprika’s en komkommers zullen hier vandaan hun weg naar de klant vinden.

Coöperatie DOOR bundelt vruchtgroenten

Het nieuwe distributiecentrum zal de activiteiten die voorheen verspreid door het land plaatsvonden op één locatie bijeenbrengen. Projectmanager bouw Ronald Jansen van DOOR licht het project toe: “DOOR bestaat uit 40 leden die allen actief zijn in de groenteteelt, bij elkaar wordt op bijna 600 hectare tomaten, paprika, aubergine en komkommers geteeld. Coöperatie DOOR kent vijf eigen merken: Green Diamonds (komkommers), Paprico (paprika), Prominent (tomaten), Purple Pride (aubergines) en Sweetpoint (puntpaprika’s). De focus van coöperatie DOOR ligt op verkoop & marketing, innovatie en het faciliteren van de leden op tal van gebieden als verpakken, voedselveiligheid en verduurzaming. Het centraal verpakken en distribueren was een wens die nu in vervulling gaat. Momenteel wordt nog op diverse zogenaamde kleinpakvestigingen gewerkt. Door deze te bundelen kunnen we straks veel efficiënter werken.”

Locatie Scheeweg De Lier te koop

Aanleiding voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum is de ruimte die werd gezocht door Prominent tomaten. “Al in 2017 was duidelijk dat Prominent uit zijn jas aan de Scheeweg in De Lier groeide. Aangezien dit soort grote projecten een lange voorbereidingstijd kennen, is DOOR zich toen al gaan oriënteren wat de volgende stap moest zijn. De locatie aan de Scheeweg in De Lier is prima, maar werd iets te krap. Op een zeker moment moet je besluiten elders verder te gaan als je groter wilt groeien. Ook het samenvoegen van de diverse verpakkingslijnen is dan mogelijk.“ zegt Jansen. “Het pand aan de Scheeweg zal op den duur worden verkocht via Elco Bouwmeester van Batenburg Bedrijfshuisvesting. 10.000 m² productie- en kantoorruimte op een goede locatie zal zeker een nieuwe eigenaar vinden in Westland.”

Triple Group projectdirectie

Voor de begeleiding van het traject heeft DOOR Triple Group ingeschakeld. Manager van het project is Maarten Veldman: “Voor dit project hebben wij behalve het complete logistieke advies ook de projectdirectie op ons genomen. Op deze manier hebben DOOR en (onder)aannemers maar één aanspreekpunt en dat werkt bijzonder prettig. Het project begeleiden wij van het allereerste idee tot de realisatie. Voor de buitenwereld was de eerste paal die in mei 2019 is geslagen, de eerste zichtbare stap. Echter dan zit er al jaren voorbereidend werk in. Het mooie van werken op Honderdland is dat het voor ons een thuiswedstrijd is; ons kantoor zit in de allereerste fase van Honderdland en we kennen het gebied dan ook tot in de haarvaten.”

40.000 m²

“Het nieuwe bedrijfspand telt 40.000 vierkante meter ofwel: vier hectare. Dat klinkt natuurlijk enorm groot, maar het is dan ook op de groei gekocht. Een deel van de operationele ruimte zal beschikbaar zijn voor verhuur.” aldus Jansen. Er zal gefaseerd worden overgegaan naar de nieuwbouw en vanaf oktober zullen de eerste verpakkingslijnen operationeel zijn. Allereerst gaat de huurlocatie in Maasland over, vervolgens de partners Purple Pride, Sweet Point en Green Diamonds en tenslotte de Prominent-locatie aan de Scheeweg. “DOOR maakt hiermee een enorme efficiencyslag. Niet alleen de kantoorfuncties (communicatie, financiën, marketing, verkoop, kwaliteitscontrole), maar ook de logistieke takken zijn straks alle op één locatie gevestigd. Ook leent nieuwbouw zich uitermate goed voor innovatie en verduurzaming; er ontstaat nu een verregaand geautomatiseerd, gemechaniseerd en duurzaam verpakkingscentrum. Ik kan niet wachten tot het oktober is!” besluit Jansen niet zonder trots en enthousiasme.

Bekijk ook de rondleiding in het nieuwe kantoorpand van Coöperatie DOOR:

Batenburg Bedrijfshuisvesting krijgt het pand van DC Prominent aan de Scheeweg in De Lier in verkoop, indien u nu al meer wilt weten over dit bedrijfspand neem contact op met onze vastgoedspecialisten. 

Bron artikel: BOEM! editie 7 | 2020
Fotografie: SD Communicatie

 

Deel dit bericht via social media
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email