Bedrijfshuisvesting nieuws

Rendement halen door investeren in vastgoed

BLOG: Investeren in vastgoed, waar moet u op letten?

Er wordt veel gesproken en geschreven over investeren in vastgoed. Het is interessant en kan lucratief zijn. We zien daarom dat steeds meer opdrachtgevers hun geld willen beleggen in ‘stenen’. Maar, wat is de beste manier om dit aan te pakken? Hoe vergroot u het rendement én wat maakt beleggen in vastgoed zo interessant? Wij hebben daarom een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen als u overweegt te investeren in vastgoed en hier antwoord op gegeven. Heeft u hierna toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke vorm van investeren kiest u?

Zorg dat u goed weet waarom u ervoor kiest om te investeren in vastgoed in plaats van aandelen of andere beleggingsopties. Iedere vastgoed investering heeft zijn eigen voorwaarden, risico’s en mogelijkheden. Zorg dat u hierover goed wordt geïnformeerd door een erkende adviseur. De vastgoedspecialisten van Batenburg Bedrijfshuisvesting helpen u ook graag hiermee.

Met eigen vermogen investeren in vastgoed

Vastgoed kopen vergt een sterk eigen vermogen. Het is belangrijk goed na te denken over hoeveel geld u van uw eigen vermogen wilt investeren. Bij zo’n investering zet u een deel van uw vermogen namelijk voor een langere tijd ‘vast’. U gaat ook verplichtingen aan met eventuele huurders, dus daar moet u zich wel bewust van zijn. Er gaat tijd overheen voordat u dat vermogen weer ‘vrij’ kunt maken.

Een volgende vraag zou zijn: wilt u investeren in één pand of heeft u de mogelijkheid om risico’s eventueel te spreiden door uw vermogen te verdelen over meerdere objecten? Hoe toereikend is dit met uw investeringsbudget?

Een vastgoed investering betaalt zich maandelijks uit in de vorm van huurinkomsten. Deze inkomsten kunnen worden gebruikt voor de vaste lasten, de eventuele financiering van het pand. De overige opbrengsten komen ten goede van de investeerder. Over het algemeen wordt vastgoed steeds meer waard, waardoor investeren in vastgoed een goed rendement op de lange termijn kan opleveren.

Hoe vindt u het geschikt beleggingspand?

Wanneer u de knoop heeft doorgehakt en zeker weet dat u wilt investeren in vastgoed, is het tijd om te kijken welke regio en welk pand hiervoor interessant is. Ook in deze fase is het belangrijk veel onderzoek te doen en u goed te laten informeren door een vastgoedspecialist. De aankoop van een ‘verkeerd pand’ is een serieuze en kostbare valkuil. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de regio waar u wilt investeren. Wat is bijvoorbeeld de vraag naar huurpanden en welke ontwikkelingen spelen er de regio?

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor de regio kunt u uw zoekgebied verkleinen en zich oriënteren op panden in die regio. Hoe meer panden u bekijkt, hoe meer inzichten dit geeft. Bij de keuze van het pand moet worden gekeken naar het rendement van het pand waar u in gaat investeren. Hoe groot is het risico op leegstand? Op welke locatie bevindt het pand zich en welk type huurders trekt dit aan? Zijn er nog huurders met huurcontracten die u overneemt?

Hoe om te gaan met de verhuur en het onderhoud van vastgoed?

U heeft een pand aangekocht en u kunt beginnen met de verhuur. Het is altijd verstandig om een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op te stellen bij de aankoop. Zodat u bij de investering weet welk onderhoud op de korte- of lange termijn uitgevoerd moet worden en u voldoende financiële middelen heeft gereserveerd voor het onderhoud. Onderhoud mag u als verhuurder niet uit het oog verliezen, de huurder mag ervan uit gaan dat de verhuurder het object goed onderhoud. Batenburg Bedrijfshuisvesting, kan u hierin adviseren en ondersteunen en de juiste partijen hiervoor aandragen.

Neem een vastgoedspecialist in de arm

Het investeren in vastgoed brengt veel vragen met zich mee. Overweegt u te investeren in vastgoed en heeft u advies nodig of heeft u aanvullende vragen? Neem vrijblijvend contact op met Batenburg Bedrijfshuisvesting, uw specialist in het aankopen en verhuren van bedrijfsvastgoed. Wanneer u investeert in beleggingspanden is het verstandig om een partner aan uw zijde te hebben die u adviseert bij de verkoop, aankoop of verhuur van het bedrijfsobject. Door ruime ervaring beschikt Batenburg Bedrijfshuisvesting over de benodigde kennis van de bedrijfsobjecten in regio Westland, Vlaardingen en omstreken en ook weten wij precies welke trends er in de markt spelen.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email