Bedrijfshuisvesting nieuws

Bakkerij Huijsgemaakt; dé warme bakker van ’s-Gravenzande

In het najaar zal ’s-Gravenzande een fraaie winkel rijker worden; op de hoek van het Marktplein en de Graaf Willem II Straat opent in november Bakkerij Huijsgemaakt. Ondernemerskoppel Kris Huijsman (24 jaar) en Zoë Haket (27 jaar) maken hun droom waar in het sfeervolle centrum.

Kris Huijsman is in de wieg gelegd voor het ondernemerschap; als zoon van een tuinder die paprika’s teelde, lijkt het voor de hand liggend dat hij de agrarische sector zou kiezen. Toch is het anders gelopen voor de Maasdijker. “Op een verjaardag van mijn oom ontmoette ik Jan Vreugdenhil van de gelijknamige bakkerij. Zo begon ik als jongste bediende, al snel had ik er schik in. Ik ben niet zo van het stilzitten en zo ging ik een jaar erna naar een speciale horecaschool in Rotterdam. Weer een jaar later maakte ik de keuze voor bakken in plaats van de koksopleiding,’

Nederlands (bakkers)elftal

De keuze van Huijsman bleek een schot in de roos; bakkerstalent heeft met de jaren kunnen ontluiken. Jeugdkampioenschappen werden vijf keer gewonnen in de regio en ook het NK leverde drie gouden medailles op. Samen met dorpsgenoot Tim Boers werden de jongemannen uitgedaagd door Hans Som; “Som is coach van het Nederlands Boulangerieteam, eigenlijk het Nederlands elftal. Als we bij de eerste vijf zouden eindigen op het jeugd-EK, mochten we toetreden tot het eerste team. Nu maken we beiden onderdeel uit van het Boulangerieteam.”

Droom komt uit

Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt, is Huijsman in 2019 aan een functie als bakkundig specialist bij Koopmans begonnen. De baan bevalt erg goed en brengt veel dynamiek mee: “Ik maak honderden kilometers per week en spreek elke dag andere mensen in het veld. De gedachte om een eigen zaak te beginnen is toen even op een lager pitje gekomen… Totdat mijn zus in ’s-Gravenzande boven het nieuwe winkelcentrum ging wonen. Onze ogen vielen toen direct op dit pand; “Als we ergens gaan ondernemen, doen we het hier.” zeiden we tegen elkaar. Het pand is uniek; het is mooi gelegen, kent een goede parkeergelegenheid, met goede (vers)winkels in de buurt en er is prachtig licht door het vele glas. Ook is het nog helemaal naar wens in te richten.”

Bemiddeling Batenburg Bedrijfshuisvesting

Huijsman vervolgt: “Wij vinden een prettige samenwerking met de betrokken makelaar belangrijk. Het is voor ons een grote stap en dan is het fijn dat Elco Bouwmeester vanaf de eerste minuut echt meedenkt. In eerste instantie hebben we gekeken voor één winkelruimte, uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om van twee winkelruimtes één grote bakkerij te maken. Ook Daan Moerman van Moerman Bouw heeft een grote rol gespeeld in de realisatie.” Bouwmeester beaamt de prettige samenwerking met de jonge ondernemers: “Dit is zo’n goede ontwikkeling voor het winkelcentrum. Iedereen heeft belang bij het terugdringen van leegstand, tegelijk moet je ook waken voor het creëren van een eenheidsworst. Op die manier gaan alle winkelkernen er hetzelfde uitzien. Dit is echt een ander verhaal; de eigenaren staan open voor samenwerking en hebben een prachtig ondernemersplan. Zo hebben we elkaar gevonden in een verhuurperiode van tien jaar, dat geeft alle partijen zekerheid.”

Uniek concept

De bakkerij wordt vormgegeven middels een uniek concept: “Het wordt echt een beleving voor klanten; we werken met een open bakkerij zodat men kan meekijken wat er gebeurt. Daarnaast zijn ook de baktijden niet die van de gemiddelde warme bakker; wij bakken de gehele dag door. Dit heeft te maken met het kunnen bieden van verse producten en tevens is het prettig voor het personeel om niet midden in de nacht te hoeven werken…” zegt Huijsman als hij wordt onderbroken door zijn vriendin. “We zoeken overigens nog enthousiast winkelpersoneel, dat is ook nodig want we gaan zeven dagen per week open. Kris richt zich op de bakkerij en de winkel, ik zal me meer achter de schermen bezig houden met administratie, marketing en personeelsbeleid. Daarnaast sta ik nog vier dagen per week voor de klas in het speciaal basisonderwijs. Het is een uitdaging om echt op nul te beginnen, er is nog geen bestaande klantenkring.” zegt Haket. “We zijn er klaar voor om de klanten kennis te laten maken met ons traditionele brood, desembrood en broodsnacks, zoals volkorencroissants. Dé uitdaging voor mij ligt erin dat ik een hobby moet zoeken van Zoë, anders ben ik alleen maar met de zaak bezig.” besluit Huijsman lachend.

Batenburg Bedrijfshuisvesting trad namens verhuurder op bij deze huurtransactie. Bekijk ons volledige aanbod bedrijfsobjecten. 

Bron: BOEM! editie 8 | 2020
Fotografie: SD Communicatie

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email