Bedrijfshuisvesting nieuws

Advies op maat en snel een geschikte koper of huurder gevonden!

Onlangs vertelde Elco Bouwmeester over de schaarste op de Westlandse markt van bedrijfshuisvesting. Hij richtte zich hierin voornamelijk tot potentiële kopers en huurders, maar ook verkopers en verhuurders kunnen bij ons terecht. Als ondernemer is het belangrijk om nu over de toekomst van huisvesting na te denken, door de schaarste en tevens ruimtegebrek voor nieuwe ontwikkelingen in Westland, is een ondernemer hedendaags genoodzaakt om vooruit te denken!

“De schaarste op de markt geldt eigenlijk voor alle soorten bedrijfsobjecten; of het nu gaat om bedrijfshallen, winkelpanden, kantoorruimtes of een ander soort bedrijfsruimte”, vertelt Elco. Twee weken geleden plaatste Batenburg Bedrijfshuisvesting een advertentie in de regionale krant Het Hele Westland waarin vier panden te koop of te huur werden aangeboden. Hier kwamen direct veel reacties op. “Dat waren grote objecten van minimaal 1.000 m2 en voor twee van de vier panden zijn wij al in gesprek met geïnteresseerden. Dit bevestigt nog maar eens hoe krap de markt nu is.

Het komt steeds vaker voor dat wij helaas ‘nee’ moet verkopen als potentiële kopers of huurders bij ons aankloppen voor een bedrijfsobject. Elco: “Natuurlijk willen wij dit het liefst voorkomen, maar dit is het gevolg van het huidige lage aanbod op de Westlandse markt.” Om de zoekende ondernemers toch zo goed mogelijk te helpen hebben wij een zogenoemde geïnteresseerden lijst opgesteld. “Dankzij deze lijst zijn de specifieke wensen van de zoekende ondernemers bij ons bekend. Zoekende partijen hebben als voordeel dat zij vaak in een vroeg stadium worden geïnformeerd over aankomend aanbod welke past bij hun wensen. Op deze manier kunnen wij deze partijen snel van dienst zijn zodra er passend aanbod beschikbaar komt.”

“Anderzijds biedt deze lijst ook veel voordelen voor potentiële verkopers en verkopers. Voor bedrijven die een object in bezit hebben bestaat de kans dat wij reeds in contact zijn met een partij die zoekt wat u te bieden heeft. Op deze manier verkopen/verhuren wij in de huidige markt steeds vaker panden nog voordat zij actief in de markt gezet worden.” Is er voor uw bedrijfsobject geen directe potentiële koper/huurder die zich bij ons heeft gemeld dan hebben wij voldoende middelen om uw object bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Onder andere door onze website, Funda in Business, social media en overige kanalen. Wij maken een geheel op maat gemaakt plan van aanpak om voor uw bedrijfsobject een geschikte huurder of koper te vinden. Benieuwd welke match wij kunnen maken tussen een potentiële kandidaat en de verkoop of verhuur van uw bedrijfsobject? Neem contact met ons op